juni 6, 2023

Voetbalfanz

Voetbal en meer

personal trainer

Waarom een personal trainer nuttig is bij herstel na operatie

Of het nu om een sportblessure gaat of een kwetsuur die je met of zonder reden in het leven buiten de sportvelden hebt opgelopen, als je een operatie moet ondergaan is dat altijd zwaar. Dit is een impact op het lichaam die nog wel eens onderschat wordt. Grofweg stellen artsen soms dat per uur dat je onder gedeeltelijke of gehele narcose bent het lichaam een maand hersteltijd nodig heeft. Zeker bij urenlange operaties kun je dan wel uittellen dat je een lange herstelperiode moet incalculeren. In die lange tijd kan het natuurlijk goed zijn dat er soms dagen zijn dat je het even niet meer ziet zitten. Onder meer om deze reden is het verstandig dat je gebruikmaakt van de diensten van een personal trainer Amsterdam tijdens je herstelproces. Met zo’n persoonlijke coach zou je recuperatie alleszins prettiger en wellicht ook sneller moeten verlopen. Lees hieronder waarom dit zo is.

personal trainer

Deze voordelen biedt de inzet van een herstelcoach

Een personal trainer inzetten voor begeleiding van je herstel na je operatie, daar zou je zowel voor als na je operatie mee kunnen beginnen. Het beste zou uiteraard zijn als je al voor de operatie – als het een geplande operatie is tenminste – dit eerste contact hebt gelegd. Na je operatie profiteer je dan immers gelijk van de voordelen van de samenwerking. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Een persoonlijke trainer stelt trainingsschema’s samen die speciaal voor jou ontworpen zijn.
  • Trainers komen met specifieke tips die pijn kunnen verzachten of het herstel sneller te laten verlopen.
  • Onder begeleiding van een coach voel je je minder eenzaam tijdens je herstelproces.
  • Een personal coach kan aanvoelen als stok achter de deur om bijvoorbeeld toch je oefeningen te doen of de juiste voeding te nemen.