februari 2, 2023

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Houd PEC Zwolle het hoofd boven water?

Onder Ron Jans heeft PEC Zwolle veel successen geboekt. De ploeg uit Zwolle haalde tweemaal de bekerfinale (waarvan het er één won van Ajax) en pakte ook eenmaal de Johan Cruyffschaal. In 2016 gaf Ron Jans echter aan na het seizoen 2016/2017 te zullen stoppen bij PEC Zwolle als coach. Hij wil graag kijken wat er verder op zijn pad komt. Een belangrijke reden is waarschijnlijk dat de succesformule van Ron Jans een beetje is uitgewerkt. De Zwollenaren kenden een matige start en bevinden zich medio februari 2017 net boven de degradatiestreep. Critici stelden dan ook dat de Zwolse selectie te pover was en dat PEC serieus moet gaan vrezen voor hun plek in de Eredivisie.

Verklaring voor de mindere resultaten

Het is lastig om binnen de Zwolse selectie een écht pijnpunt aan te wijzen. Wel is duidelijk dat de Zwollenaren veel te weinig scoren en relatief veel goals tegenkrijgen. De spits Brock-Madsen heeft pas 3 keer gescoord en is lang niet altijd trefzeker. Daarnaast is de verdediging lang niet altijd waterdicht, wat mede komt door de vele blessures die ploeg heeft gehad. Ook Mickey van der Hart is nog niet altijd de even betrouwbare sluitpost. Daarnaast lijkt de selectie van Zwolle in kwaliteit te hebben ingeleverd en hebben de vele blessures PEC zeker punten gekost.

De ommekeer voor PEC Zwolle?

PEC is het nieuwe jaar echter goed begonnen. Met een knappe overwinningen op concurrenten heeft de ploeg de weg naar boven in geslagen. Daarnaast zijn er gerichte versterkingen bij gekomen. Zo is onder meer Bouy weer een half jaar geleend van Juventus en hij zal de verdediging en het middenveld een boost geven. Maar ook de concurrenten van Zwolle hebben niet stil gezeten tijdens de winterperiode. Het programma van PEC Zwolle is flink en daarom staan de Zwollenaren voor een aardige uitdaging om zich veilig te spelen. Maar een aantal knappe overwinningen op rij heeft de fans en de spelers moed gegeven en de verwachting is dan ook dat het met PEC Zwolle wel goed komt. Volgend jaar zullen de Zwollenaren naar verwachting opnieuw in de Eredivisie te bewonderen zijn.